Eristik Diyalektik – Arthur Schopenhauer
“Eristic Dialectic” 1830 yılında Arthur Schopenhauer tarafından kaleme alınmış. Tartışmalardan haklı çıkma için etik tutumdan bağımsız 38 yöntem veriyor. Yöntemler derinlemesine ve uzun uzadıya anlatılmasa da yaşanabilecek senaryolar üzerinden örneklerle sorunların temellerine inip daha sonra da lehimize nasıl çevirebileceğimizi anlatıyor. Yöntemlere…
Aylara Göre Borsa Hareketi
4 yıl önce yazdığım yazıda aylara göre borsa hareketini incelemiştim. Daha sonra mevsimleri incelemiş ve burada herhangi bir örüntü olup olmadığını kontrol etmiştim. Önceki yazıya Aylara Göre Borsa Hareketi ve Analizi ‘nden ulaşabilirsiniz. Bu yazıda ise Türk Lirası Bazında ve Dolar Bazında…
Amazon – John Rossman
John Rossman, Amazon’da çalışan üst düzey bir yönetici olarak gözlemlerini Amazon adlı kitapta topladı. Ürün geliştirme, iş geliştirme, proje yönetimi yapanların okumasını tavsiye ediyorum. 213 sayfa su gibi akıp gidiyor. Aşağıda notlarımı paylaşıyorum. Amazon’un ruhunu temsil eden 14 ilke :…
Non Lineer Düşünme ve Tahmin
Hayatımız boyunca lineer düşünmeyle konuları yorumlamaya alıştık. Oysa bize öğretilenin aksine hayatımızdaki sistemlerin hemen hemen hepsi non-lineer sistem. Başarıyı ele alalım. Başarıya giden yol bize çok çalışma, iyi bir lise, iyi bir üniversite, iyi bir bölüm ve iyi bir iş…
Bir Borsa Spekülatörünün Anıları Notları II
Bir Borsa Spekülatörünün Anıları kitabının notlarına devam ediyorum. İlk yazı için : Bir Borsa Spekülatörünün Anıları Notları I Bulduğum bir teoriye göre bir hisse 100, 200 ya da 300 sınırını ilk kez aştığında fiyat yuvarlak rakamda durmaz ve daha da yukarı…
Bir Borsa Spekülatörünün Anıları Notları I
Kitap, Jesse Livermore’un çocukluğundan başlayıp borsayla olan ilişkisini alım – satım geçmişini, tekniğini, batıp çıkmalarını, manipülasyonlarını ve neden bu kadar ünlü bir spekülatör olduğunu anlatıyor. Notlara başlamadan önce belirtmeliyim ki kitap inanılmaz derecede akıcı ancak okurken roman havasında okumamakta da…
Olasılıksız Görünenin Etkisi – Nassim Nicholas Taleb III
Nassim Nicholas Taleb’in hayatımız boyunca gözümüzün önünde olan ancak göremediğimiz, içimizde bir yerde hissetsek de kendimize itiraf edemediğimiz gerçekleri tokat gibi yüzümüze çarptığı Siyah Kuğu kitabının notlarını paylaşmaya devam ediyorum. Önceki yazılar için ; Olasılıksız Görünenin Etkisi – Nassim Nicholas…
Türk Lirası Bazında #NDX #NIKX #DAX #UKX ve #Bist100 Performanslarına Genel Bakış
Bir yanda ülkedeki yüksek enflasyon, istikrarsızlık, yolsuzluk, adaletsizlik ve işsizlik, diğer yandan gelişmiş piyasalardaki teknoloji, katma değer ve gloaballeşen şirketler insanı yurtdışı piyasalarına yatırım yapmaya teşvik eden faktörlerden birkaçı. Eğer yurtdışı piyasalarına yatırım yapsaydık paramız Türk Lirası Bazında Ne durumda…
Bollinger Bantları
Bollinger Bantlarıyla ilk karşılaşmam Forex piyasasına giriş yaptığım 2014 yılında olmuştu. Küçük bir araştırma sonucu Bollinger Bantlarının hareketli ortalama ve bunun standart sapmasıyla oluşturulan bir nevi oynak bir kanal olduğunu öğrendim. Formülün varsayılan hali aşağıdaki gibi: Orta Bollinger Bandı =…
Son yorumlar