Fibonacci Retracement, Fibonacci Time Zones ve Elliot Waves İle Borsa Tahmini

Finansal Piyasalarda

Fibonacci Retracement : Geri Çekilme Seviyelerini

Fibonacci Time Zones : Dönüş ya da Kırılma Zamanlarını

Elliot Waves: Borsanın içindeki dalgalanmaları

gösterir.

2

Grafiği yakından incelemek için link: http://invst.ly/1m9a6

Gördüğünüz üzerine Dikey çizgiler time zoneslar tepe ve dipleri yakalamış.Şimdi dalgaların hareketlerine bakalım

1-) Elliotun ilk dalgası ((1) ile gösterilen )  0.5 fibonacci seviyesinden dönüyor.

2-) Elliotun ikinci dalgası fib 0.23 ve 3. time zonesun aralığından dönüyor.

3-)Elliotun üçüncü ve en güçlü dalgası olan dalga fib 0.5 i kırığ fibo 0.618 e takılıyor.Tesadüfe bakın ki bu sert inişin olduğu noktada 4. time zone başlıyor.Ve fiyat bu seviyeden dönüyor.

4-)Elliotun 4. dalgası az öndce kırılan fib 0.5 desteğini yine kırıyor  ve fib 0.23 seviyesinden dönüyor.

5-) Elliotun 5. dalgası da yine 2 kez kırılan fib 0.5 desteğini kırıyor (her kırılma direncin/desteiğin gücünü azaltıyor.)  Hatta fibonacci 0.618 desteğini de kırıyor (Aslında kırması da gerekir çünkü 5. dalga 3. dalgadan daha düşük seviyelere gelmeli) Ancak gerilerden gelen trend desteğini kıramıyor.(ki bana kalırsa dünya krizi falan olmadıkça kıramayacak hiç kırılmamış 2008 krizi hariç)

6-)  Elliotun Düzeltme dalgası olan A 4 numaralı dalgayı silmeliydi ve sağolsun silmiş.Aynı zamanda şuan bulunduğumuz nokta time zones ve retracement noktalarının da kesişim noktası. Elliota göre B dalgası grafikte gösterdiğim gibi 5. dalgayı silmeyecek şekilde aşağıya gitmeli.Aynı zamanda retracement ve time zones da elliot u destekliyor.Piyasanın 5. dalgayı silmeyecek şekilde düzeltme yapmasını bekliyorum.Ek olarak bu düşüş 5. dalgayı silmediği gibi trendten de yüksek ihtimalle dönecektir(Kriz vb olmadığı sürece)

7-) Aylara göre Borsa Hareketi ve Analizi adlı yazımda Mayıs ayında düşüş beklediğimi söylemiştim. O yazım için : https://tanriparcacigi.wordpress.com/2015/10/07/aylara-gore-borsa-hareketi-ve-analizi/

Not: Kendime notumdur. Tavsiye değildir.